Бившият футболист Ерик Кантона, който се изявяваше и като актьор след края на кариерата си, вече е и певец, съобщава АФП. Той пуска свое парче в петък, в което ще обяви турне през есента на 2023 година и предстоящ албум следващата година.

На 57-годишна възраст "Краля", както го наричаха в славните му години в Манчестър Юнайтед, пее на английски език парчето The friеnds we lost ("Приятелите, които загубихме").

Дрезгавият глас на бившия френски национал се слива в меланхолично парче с пиано и струнни инструменти. Това парче е предвестник на турне през есента, което ще се казва "Кантона пее Ерик".

Турнето му ще започне обяснимо в Манчестър, където той бе провъзгласен за Крал на футбола.

"Това, което обичам, са концертите. Затова го правя. Защото ще има със сигурност много гафове и проблеми. Но там, където няма проблеми, не може да има гениални мовенти", обясни Кантона пред вестник "Льо Паризиен". Турнето му ще продължи в Ирландия, Швейцария и Франция.

Ерик Кантона изкарва това парче в същия момент, в който друга фигура от Манчестър обявава албум. Това е Ноел Галахър - бевш член на "Оейзис", който пуска в петък соловия си албум Council skies. Братя Галахър са фенове на градския съперник Манчестър Сити, но уважават Кантона, който вече се е повявявал в клипа на Лиам Галахър - Once.

27 години по-късно - Кантона си спомни за летящия ритник: Не съжалявам, трябваше да го ударя по-силно

27 години по-късно - Кантона си спомни за летящия ритник: Не съжалявам, трябваше да го ударя по-силно

"Беше страхотно чувство"

Музиката не е нещо нова за Кантона, чийто глас се е появявал във Франция в групата Дионисос, както и в песни на Бернар Лавилие и Рашид Таа. Но до този момент той се е появявал основно с киното и телевизията, като режисьорът Кен Лоуч направи филм "В търсене на Ерик", в който той играе себе си.

Напоследък Кантона направи поява в телефилма "Колоса на глинени крака" в главна роля, като филмът е вдъхновен от историята на бившия състезател по ръгби Себастиен Буейл, който е бил изнасилван по време на юношеството си.