Опитите да бъде спасен животът на младия писател Иво Христов не спират. Благотворителните събития, в полза на талантливия творец, борещ се да промени неприятната си съдба, продължават и в последните няколко дни.

16-годишният Иво бе диагностициран с тежко неврологично заболяване, като са необходими сериозни средства, за да запази той възможността си отново да води нормален живот. Започва да пише, когато се сблъсква внезапно с новината за болестта си, но не се обезкуражава. Момчето признава, че писането му дава сила и кураж да продължава напред по-смело отпреди.

"Изпусната любов" е петата ми издадена книга и вторият ми сборник с разкази. Разказите са различни един от друг, те са хоръри. Искам да благодаря на всички, които са ме подкрепили до този момент. Това значи много за мен и ме кара да продължавам напред още по-смело. Бях сигурен, че един ден нещата ще се оправят, на крачка съм от голямата си мечта. Надявам се, че най-лошото е останало зад гърба ми", сподели Иво Христов наскоро, в ефира на телевизия Bulgaria OnAir.

Неговата майка Милена Димитрова вече организира няколко събития за сина си.

Снимка 339933

От първоначалните контролни прегледи на Иво в Германия стана ясно, че туморът не се е смалил, но не притиска важни центрове. В последните дни обаче ситуацията се промени за пореден път.

"Семейството му е получило оферта за нов вид лечение от клиника във Франкфурт, където той трябва да постъпи на 05.03.2018 г., веднага след редовния му преглед в Хановер. Става дума за така наречената артериална терапия, която е иновативно лечение.

За една седмица трябва да се направят две процедури, а парите, които трябва да се досъберат за тях са 9000 лв, с които за съжаление семейството му не разполага и разчита на помощта на добрите хора.

Те имат не повече от 7-8 дни, за да ги съберат. След четири седмици, Иво трябва да се върне във Франкфурт за още две процедури на стойност 4200 евро всяка. Тогава ще се определи още колко трябва да бъдат направени, както и каква ще бъде нужната сума за това.

Борбеният Иво има нужда от нас и затова ви моля да го подкрепите с превод по дарителската му сметка", алармира популярната мис и собственик на луксозен бутик в столицата Габриела Попова.

Снимка 339928

Самата Попова неколкократно се включи в подкрепата за Иво, като вече организира едно събитие, изцяло в негова полза, а в следващите няколко дни ще проведе ново, с цел набирането на допълнителни средства. Габриела възнамерява да осъществи и допълнително лично дарение за лечението на талантливия творец, като призова приятелите и познатите си, които имат възможност, да направят същото.

Снимка 339929

Всеки може да помогне на момчето в борбата му с болестта, закупувайки си неговата нова книга, която вече е в книжарниците.

Алтернативни начини за дарение:

Дарителска банкова сметка: BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

Pay Pal: milena_dimitrova74@abv.bg - Милена Димитрова (майка на Иво)

Пояснение: DMS номерът на Иво временно е спрян. Дори и при пращане на съобщения, средства няма да постъпят в сметката му.