Христо Янев се впуска в едно доста по-различно от футболния терен предизвикателство. В петък Янев се насочва към най-високия връх в Западна Европа - величествения Монблан, издигащ се на 4809 метра.

Янев ще опита да покори гиганта в името на каузата, зад която е застанал в последните години - да подкрепи децата с проблеми в комуникативното развитие.

Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава - история с бъдеще. Основател на Сдружение "Седем истории", Христо Янев подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

Бившият футболист се готви за изкачването повече от месец като събира екипировка и планира стъпките нагоре.

 Христо Янев създава център за деца с аутизъм

Христо Янев създава център за деца с аутизъм

"Идеята се зароди спонтанно"

"Правя това с чисто сърце, защото българските деца и семейства го заслужават", споделя самият той. Целта е чрез изкачването на Монблан да намери подкрепа на благотворителната кампания.

Набирането на средствата обаче не се ограничава само с това начинание. Организират се поредица от вълнуващи събития, които ще докоснат спортните сърца на феновете на футбола с уникални трофеи от техните кумири от известни български и европейски отбори.

Христо Янев в "Топ прогнози": Гриша Ганчев истински обича ЦСКА, знаем през какво минахме с него

Христо Янев в "Топ прогнози": Гриша Ганчев истински обича ЦСКА, знаем през какво минахме с него

Журналистът Стефан Ралчев прогнозира петте най-интересни двубоя за уикенда