Днес в зала "Стейпълс център" се проведе церемонията по прощаването на легендата на баскетбола Коби Брайънт и малката му дъщеричка Джиана, които изгубиха трагично живота си в катастрофа с вертолет около Лос Анджелис.

Хиляди се стекоха към залата, за да отдадат почит на баскетболиста. Днешната церемония се проведе на две нива, като хилядите обикновени фенове изпратиха Коби пред паметник до "Стейпълс център", а по-близките му и много ВИП гости го направиха на церемония в залата.

Първи на сцената излезе генералният мениджър на ЛА Лакерс Роб Пелинка, който беше и един от най-близките приятели на Коби. Пелинка разказа за много аспекти от живота и личността на споминалата се баскетболна легенда. Сред засегнатите теми беше манталитетът и вярванията за живота на Брайънт, отношението му към приятелите, към дъщерите му и на последно място, но не и по значение - към жена му Ванеса.

Емоционална вечер в Лос Анджелис, Лейкърс почети своята легенда Коби Брайънт

Емоционална вечер в Лос Анджелис, Лейкърс почети своята легенда Коби Брайънт

"Езерняците" загубиха от Портланд със 119:127, но това не бе най-важното...

Следващ на сцената излезе един друг великан на играта - не кой да е, ами Майкъл Джордан. Големият Джордан не успя да сдържи емоциите си и бързо се насълзи под стихията от любов и тъга, която го обзе докато изричаше своята прочувствена реч. "Летящият" сподели няколко забавни случки с участието на Коби, след което подчерта чувството си на любов към починалия играч, обрисувайки го като свой "по-малък брат". За финал легендата Джордан сподели, че част от него е умряла след смъртта на Коби, но спомена за него продължава.

Следваше изявлението на още един велик баскетболист и голям приятел на Коби - Шакил О'Нийл. Двамата бяха част от великия отбор на Лейкърс, спечелил 3 поредни титли от НБА в първото на десетилетие на века. Той също трудно сдържаше емоциите си, говорейки за трагичната загуба, пожелавайки си отново да се срещне с големия си приятел един ден.