Футболни привърженици от цялата страна излизат на протест срещу поисканите от Мюфтийството общински имоти в Пловдив. Делото е в Окръжния съд от 10.00 ч., а протестиращите се събират още преди заседанието в района на Съдебната палата.

Общината изцяло оспорва иска на Главното мюфтийство, съобщи за Дарик адвокатът Мирослава Сукарева. Става дума за четири имота и това са Баня Старинна, сграда срещу Водната палата, паркинга при съда и турските гробища. Тя заяви, че имотите са общински, искът за тях е недопустим и ще бъде оспорван по същество.

Организаторите на протеста от Сдружението на футболните привърженици съобщиха , че каузата им е за историческа справедливост и няма партийна ангажираност. Очакват се хиляди фенове на големите отбори от цялата страна.

От мюфтийството, уточниха, че в страната има 26 дела за имоти и не смятат да оттеглят исковете си за тях. „Няма да се откажем от исковете, но имаме нагласата за диалог с общините по конкретните казуси", каза главният секретар на Мюфтийството Ахмед Ахмедов.

До обяд, заради протеста, се очакват затруднения в движението. От полицията са готови да спират трафика по бул. „Шести септември" и да пренасочват потока от автомобили по обходни маршрути.