Бившият треньор на Наполи Дженаро Гатузо разказа за отношението си към социалните мрежи, коментирайки проваленото си назначение в Тотнъм .

Съобщава се, че една от причините италианецът да не бъде назначен в английския клуб е реакцията на феновете на "шпорите". Феновете публикуваха скандалните изявления на треньора, които биха могли да бъдат интерпретирани като расистки или сексистки, и ги придружиха с хаштаг #NoToGattuso.

"Разбира се, аз не съм расист, нито сексист, нито хомофоб. Старите ми изявления са изкривени. Защо не попитате бившите ми съотборници и играчите, които съм тренирал, за връзката ми с тях? Не мога да губя време за глупости, но опитът ми може да ви научи на нещо.

Дженаро Гатузо няма да е мениджър на Тотнъм

Дженаро Гатузо няма да е мениджър на Тотнъм

Според източника са проведени преговори с италианеца, но той няма да оглави лондонския клуб

Нивото на омраза в социалните медии е опасно и силно подценявано. Аз съм публичен човек, имам силата да реагирам на него, но не всеки може да го понесе. Това е сериозен проблем. Защо никой не прави нищо по въпроса?

Не живея в миналото, имам дъщери, които използват социалните медии, просто не разбирам този ексхибиционизъм. Защо да публикувам снимки от разходка с кораб със семейството си или от ресторант?

Искам да кажа на младите хора да живеят собствения си живот, а не живота на другите ", каза Гатузо в интервю за La Repubblica.