Бившият национал Димитър Бербатов даде началото на новия сезон на "Шоуто на Николаос Цитиридис" по "bTV" по много впечатляващ начин. Попитан какво би казал на децата, 42-годишният Бербатов обяви, че за тази тема трябва да заеме мястото на водещия, защото думите трябва да бъдат чути от всички.

"Здравейте, аз съм Димитър Бербатов. Имам фондация за талантливи деца от 15 години. Това, което ще кажа, е също и за тях. Но бих искал да се обърна най-вече към другите деца, към подрастващите младежи и девойки, които в момента се лутат, или са леко изгубени, или правят грешните избори на базата на това, че не търсят помощ, или просто, защото са още малки и търсят пътя си в живота.

Ще ви го кажа по начин, за да ме разберете, без да съм толкова краен, колкото си мислех, че искам да бъда. Не ви прави готини да пушите. Не ви прави готини да се напивате.

Не ви прави готини да ползвате райски газ. Не ви прави готини, недай си боже, да вземате наркотици. Не ви прави готини да държите наргилето и да си мислите, че държите света в ръцете си.

Не го. Не ви прави готини да се биете по моловете или където и да е. Момичета, особено пък вие. вие сте дами и трябва да се държите на положение. Тези неща не ви правят готини. Тези неща ви правят загубеняци. Нарочно използвам тази дума, защото на моменти сте загубени на моменти и търсите правилния път. Няма лошо, всички сме били там. Но искам да го знаете и да го чуете от мен.

Готини ви правят следните неща, част от които са: да сте образовани, да знаете как да говорите, да уважавате учителите си, родителите си, да знаете езици, да помагате при нужда, да казвате "здравей", "как сте". Тези неща ще ви направят готини. Да помагате на някой, който има нужда от помощ. Това ви прави готини в очите на хората около вас и специално в моите очи.

Разбира се, че ще правите грешки. Всички сме били там, аз съм бил там. Особено за момчетата, всички номерца са ми ясни, минал съм го този път. Забавлявайте се, растете, търсете пътя си в живота. И се надявам да правите по-малките грешки. Има и такива - по-малки грешки. Има и много големи грешки, от които не може да се върнете назад.

Затова помислете върху всичко това - което ви прави готини и кое ви прави загубеняци. Това е много важно", каза Бербатов.

По стъпките на Бербатов: Неманя Видич се кандидатира за президент на сръбския футболен съюз

По стъпките на Бербатов: Неманя Видич се кандидатира за президент на сръбския футболен съюз

Заедно с Данко Лазович