Бившият защитник на Барселона Дани Алвеш се изправи пред съда в понеделник, като започна процеса срещу него. 40-годишният бивш футболист е обвинен в изнасилване и е прекарал последната година в затвора, чакайки деня си в съда, под стража като потенциален заради риск от бягство.

Както съобщава "Mundo Deportivo", Алвеш ще даде показания последен по делото с 28 свидетели, включително съпругата му Йоана Санс, която се раздели с него след избухването на скандала. Адвокатът на Алвеш твърди, че неговият клиент има отрицателен банков баланс от -20000 евро и законово ембарго върху активи на стойност 50 000, въпреки че "Marca" съобщава, че състоянието му възлиза на около 55 милиона евро.

Защитата също така твърди, че Алвеш не е имал право на справедлив и равен процес. Първо, това твърдение се основава на факта, че на бразилеца не е направен кръвен тест за алкохол и други наркотици, което би могло да се счита за смекчаващо вината обстоятелство и потенциално да намали присъдата.

Второ, защитата твърди, че публичният процес чрез медиите е бил нечестен и неравен, изкарвайки Алвеш агресивен изнасилвач, без да съобщава всички факти. Твърди се също, че Алвеш е дал само две показания относно събитията от нощта на инцидента, вместо петте, съобщени публично.

Прокуратурата се присмя на твърденията, че Алвеш има проблеми с парите, и защити, че единствената замесена публична фигура е Алвеш, на когото са предоставени същите права като на всеки друг човек. Във всеки случай съдията отхвърли искането за забавяне на процеса и го отхвърли.

Ако Алвеш бъде осъден за изнасилване, той ще получи присъда между 9 и 12 години, както и ще бъде принуден да плати обезщетение от 150 хиляди евро на жертвата.

Обвиненият в изнасилване Дани Алвеш отново смени показанията си

Обвиненият в изнасилване Дани Алвеш отново смени показанията си

Това се случва за пети път