На 18 декември от 10:30 часа в столичната зала "Васил Симов" на 4-ти километър ще се проведе благотворителен турнир по джудо в подкрепа на Георги Огнянов - Мaкарона.

Събитието се организира от Национална спортна академия "Васил Левски, БФ Джудо, ВК "ЦСКА" (София), БФ Самбо, и АSЕM Group. Целта на турнира е набиране на средства за подпомагане лечението на Георги Огнянов, национален състезател по самбо и джудо, който претърпя тежка травма по време на участието си на Световното студентско първенство в Прага (Чехия).

Травмата на Георги е тежка - счупен пети и спукан шести шийни прешлени, вследствие на която той е парализиран. За да продължи лечението си и да може отново да проходи, спортистът трябва да претърпи още две операции, но сумата за тях е непосилна за неговото семейство. За присаждане на стволови клетки, са необходими 50 хил. лева. След интервенцията са нужни още 100 хил. лева, с които ще бъде финансирана рехабилитацията и всичко, свързано с нея.

Специални гости на турнира ще бъдат редица световни и европейски шампиони по бойни спортове и други изявени български треньори и спортисти, президенти на спортни федерации, представители от Министерството на спорта и бизнеса в България.

Право на участие в благотворителния турнир имат състезатели по джудо, заплатили такса от 15 лева, която ще влезе в сметката на Георги Огнянов. Входът за зрителите е свободен, като всеки ще може да дари средства за възстановяването на Георги, съобразно своите финансови възможности. Ще се проведе търг за фланелка и топка с автографите от целия волейболен отбор на ЦСКА.

Подкрепата на всеки е изключително важна за успешното лечение на Георги Огнянов и възможността му отново да проходи.

Банка: ОББ АД

Номер на сметка: BG 96 UBBS 80021027781430

BIC CODE:UBBS BGSF

Титуляр на сметката: MАРИЯ ОГНЯНОВА

SMS на номер 17777 с текст DMS JORO