Уникален фундамент откри Харманли в чест на Христо Стоичков. Именно в местния Хеброс започна професионалната кариера на Камата, за да стигне до "Златната топка". Основен организатор е община Харманли и Донко Трендафилов, с когото легендата живя една година в една стая в общежитието за спортисти.

Домакините са направили огромна обувка от бронз, която е дълга 1,15 метра. До нея е поставена топка, която е с диагонал 90 сантиметра. Има фланелка на Стоичков с №8, която е висока 1,5 метра.

Снимка 623122

Източник: Фейсбук: Христо Стоичков

На бронзова основа са изписани имената на всички отбори, през които е минал Камата, както и няколко знаменити негови лафове. До фундамента има мраморна плоча с площ 15 квадрата, на която е изрисувана осмица. В нея Стоичков остави отпечатък от своя крак. Фундаментът е до стадион "Хеброс".

"Не можах да сдържа сълзите си! Тук, на стадиона в Харманли, тръгнах по пътя! Благодаря на моите колеги, благодаря на всички в Харманли! Скулптурата до стадион Хеброс е великолепна! С радост я открих и оставих своя отпечатък!", написа Камата във "Фейсбук".