От 1 до 4 юни на терените на Национална футболна база "Бояна", спортен комплекс "ДИТ" и националния стадион "Васил Левски" ще бъде проведено третото издание на Мемориалния турнир в памет на бившия защитник на Локомотив (София), Левски, Ботев (Пловдив) и националния отбор на България Георги Марков. Както и в предишните години, надпреварата отново ще се осъществи с подкрепата и под егидата на Българския футболен съюз и ЗС към БФС София.

Участие в турнира ще вземат 8 отбора от деца, родени през 2009, които ще бъдат разделени в две групи от по 4 тима. Класиралите се на първите две места във всяка група ще се класират за финалната фаза (полуфинали и финали). В предварителна група А сили ще премерят Пирин (Благоевград), Септември (София), Славия и ЦСКА а в група Б - Ботев (Пловдив), Национал, Левски и Локомотив (София).

Двубоите от груповата фаза ще бъдат проведени на 1 и 2 юни в НФБ "Бояна" и комплекс "ДИТ", а полуфиналите и финалите - на 3 и 4 юни на стадион "Васил Левски", където ще премине и церемонията по награждаването.

Мачовете са във формат Футбол 11, в две полувремена по 30 минути.

"Отишлият си от този свят едва на 46-годишна възраст Георги Марков бе един от най-всеотдайните защитници по българските терени. Организаторите от Септември (София) вярват, че с турнира в памет на Железния защитник, споменът за него ще живее винаги", съобщават от БФС.

Българският футболен съюз подкрепя безрезервно надпреварата с осигуряването на терени, купи, медали и статуетки за децата, както и със съдии и делегати на двубоите.