България ще бъде поставена в трета урна за жребия за Евро 2020, който ще се проведе на 2 декември, от 13:00 часа, в Дъблин.

Това стана възможно, след като в последните мачове от турнира Лига на нациите всичко се разви в полза на страната ни.

Отборът завършва надпреварата в Лигата на нациите, оставайки сред първите 30 състава в общото класиране, което го праща в трета урна, където са отборите от №21 до №30.

Снимка 390381

Източник: LAP.bg

От сръбските футболисти зависеше най-вече оставането на българските национали в желания диапазон от подреждането.

Нашите западни съседи победиха най-слабия тим в Лига "C" Литва с 4:1. Сърбите имаха нужда от този успех, за да си гарантират първото място.

Снимка 298543

Източник: GettyImages

Точни за победителите бяха Митрович, Прийович, Ляич и Жулпа, пратил топката в мрежата на собствената си врата. Петравичиус вкара почетното попадение за съперника.

Всички голове бяха отбелязани в рамките на второто полувреме, като през първата част попадения не паднаха.

В Глазгоу имаше само един резултат, който бе неблагоприятен за българите - равенството. Тогава шотландците щяха останат втори в група "А" с по-лоши показатели в преките двубои с Израел, но с по-добра голова разлика от момчетата на Хубчев.

Това също не се случи, като островитяните позволиха да им бъдат вкарани два гола - от Каял и Захави, но отговориха с хеттрик на Джеймс Форест и заслужено стигнаха до победата в мача.

Румънците, от своя страна, се добраха до минимален успех като гости на Черна гора, но попадението на Тукудеан минута преди почивката бе достатъчно единствено за второто място на тима в крайното подреждане на групата. Сърбия финишира с две точки повече.

Снимка 285164

Източник: GettyImages

Петдесет и пет отбора ще бъдат разделени в десет групи, като за Европейското ще се класират първите два от всяка група. Отборите, с които България със сигурност ще се размине, са Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Сърбия, Норвегия.

В първите две урни при жребия ще са Португалия, Холандия, Англия, Швейцария, Франция, Хърватия, Белгия, Испания, Италия, Германия, Полша, Австрия, Чехия, Дания, Исландия, Русия, Швеция, Украйна, Уелс и Босна и Херцеговина.

Първите двубои от квалификациите за Евро 2020 ще бъдат между 21 и 23 март 2019 година.

Павел Колев: България може да участва във финалната четворка на своята лига

Павел Колев: България може да участва във финалната четворка на своята лига

"Този турнир е изключително успешен за държави като България"