Кристиано Роналдо бе призован да говори открито за проблемите в Саудитска Арабия. Това стори правозащитника Ал Хатлул. 

Припомняме, че португалският нападател премина в Ал Насър, като подписа договор до 2025 година.

"Роналдо може да мисли, че няма нищо общо с политиката, но той е част от PR машината.

Той трябва да използва гласа си за добро. Той може да използва своята платформа. Призив за освобождаване на затворници, призив за край на мъжкото настойничество на жените, край на екзекуцията на непълнолетни.

Сестра ми беше измъчвана, имаха инструменти, за да я шокират, бита, бита, сексуално тормозена, лишавана от сън. Тогава тя беше осъдена на пет години и осем месеца. Всичко това, защото тя водеше кампания за това, което всички на Запад смятат за нормално.

След Хашоги (Джамал Хашоги е саудитски журналист, който беше убит на територията на саудитското консулство в Истанбул), смятат, че могат да вкарат всеки в затвора.

Те все още имат масови екзекуции. Сега режимът полудя. Екзекуции, мъчения, изчезвания. Ако хората мислят за спорт, за футбол, те не мислят за Хашоги", каза Лина Ал-Катлул, говорител на правозащитната организация ALQST за човешки права.

Лина е сестра на активиста Луджайн Ал-Хатлул. Тя беше арестувана през 2018 г. заедно с няколко други активистки. Те се бориха за правото на жените да шофират в Саудитска Арабия.