Капитанът на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че е преминал през най-слабия период в кариерата си в началото на този сезон, което е довело до напускането му на Манчестър Юнайтед.

Нападателят се раздели с "червените дяволи" за втори път в кариерата си дни преди старта на световното първенство в Катар, а след това подписа договор с тима на Ал Насър от първенството на Саудитска Арабия.

"Понякога, когато си на върха на планината, не виждаш какво става под теб. Аз имах лош период в моята кариера. Нямам проблем да призная това. Но животът продължава. Може би за пръв път попаднах в такава дупка. Това е част от растежа на човек. Сега се чувствам по-подготвен и това бе важен урок за мен. Смятам, че станах по-добър човек", заяви Роналдо на пресконференция преди предстоящите европейски квалификации с Лихтенщайн и Люксембург.

Той добави, че се надява да остане част от националния тим максимално дълго, но не гарантира, че ще играе на следващото световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026 година.

"Искам да правя всичко стъпка по стъпка. Мисля само за момента и не гледам към бъдещето. Винаги съм искал да помагам на Португалия, но крайното решение винаги е на старши треньора. Моята задача е да бъда готов. Искам да бъда част от националния отбор, докато тук държат на мен. Дали искам да продължавам да вкарвам голове? Да, разбира се. Искам и да стана играча с най-много международни мачове", добави 38-годишният Роналдо, който вече е най-резултатният играч в историята на всички национални отбори със своите 118 попадения.

При поява на терена в един от двата предстоящи мача Роналдо ще излезе еднолично на върха и в класацията за най-много изиграни срещи на национално ниво.

"Чувствам се щастлив, когато съм с националния отбор. Чувствам тази повиквателна по същия начин, по който и първата. Не мисля за отказване, защото не искам да хвърлям бялата кърпа. Още мога да помогна на този отбор", заяви Роналдо.

Той бе запитан и за усещането си в първенството на Саудитска Арабия.

"Саудитската лига не е на нивото на Висшата лига на Англия. Но бях изумен от позитивизма, който имат хората там. Ако продължат да следват плана, който имат, няма да е далеч денят, в който това ще бъде петото или шестото най-силно първенство в света", заяви Кристиано Роналдо.