Бившият защитник на Левски-Павел Чмовш ще продължи кариерата си в... Индия. Чешкият бранител е подписал договор с Мумбай Сити.

Чмовш ще има възможността да вземе участие в първата по рода си Индийска Суперлига. То­ва е нова надпревара, коя­то включва 8 клуба, създа­дени през последните ня­колко месеца. Те са собственост на местни богаташи и популярни лич­ности. Първенството ще продължи от октомври до декември. Отборите ще се срещнат по два пъти все­ки срещу всеки.

Първите 4 тима в класирането след 14-те мача продължават към заключителната фаза. На полуфиналите се игра­ят по две срещи, а шампи­онът ще се определя в един двубой. Любопитно­то е, че всеки от 8-те клу­ба трябва да привлече т.нар. марков играч от драфт, каквито има в САЩ и Австралия.

Така най-известните футболисти в Суперлигата са Алесандро Дел Пиеро (Делхи Динамос), Давид Трезеге (Пуна Сити), Хоан Капдевиля (Нортийст Юнайтед) и Борха Фернандес (Атлетико Калкута), които са "марковите" иг­рачи на своите отбори.

През последния месец пък се състоя драфт, по подобие на този в Щати­те. В него можеха да се из­бират както местни, така и чуждестранни футболис­ти. Така и Чмовш се озова­ва в Мумбай.

Любопитното е, че още двама футболисти, минали през А група, се присъединиха към състави от Суперлигата. Юнес Бенжелюн (Локо Пд, ЦСКА) подписа с ФК Гоа, а Иван Боладо (ЦСКА) стана съ­отборник на Трезеге в Пуна.

Всеки отбор е задължен да има поне 7 чужденци в състава си, както и 14 ин­дийци. Паралелно със Суперлигата продължава провеждането и на тради­ционната лига в страна­та. Отборите в двете първенства не се дубли­рат.