Португалецът Жозе Моуриньо отхвърли официално спекулациите в различни медии, че се интересува от привличането на различни футболисти на Рома в новия си клуб Фенербахче. 61-годишният специалист направи това по време на представянето си за старши треньор на турския гранд.

Моуриньо бе освободен от Рома през месец януари, а Фенербахче му даде 2-годишен договор в неделя.

Жозе Моуриньо иска Дибала във Фенербахче

Жозе Моуриньо иска Дибала във Фенербахче

Наставникът е поискал от ръководството да направи опит да го привлече

В последните дни в медии в Турция, Италия и други страни се зародиха поредица от слухове, че Моуриньо е набелязал футболисти на Рома за трансфер. Сред спряганите имена бяха Пауло Дибала и Ромену Лукаку, но португалецът отрече това.

"Не съм говорил с никого за трансфери. Искам първо да се запозная с проекта и да видя колко стабилен е той. Не говорихме за имена, а за профили на футболисти. Имена не е имало. За да бъда по-конкретен, аз не съм споменавал футболисти, с които съм работил в миналото. Това включва и тези в Рома. Искам просто да работя на спокойствие", заяви той, цитиран от football-italia.

"Ясно е, че нося със себе си и вниманието, което ми се обръща в чужбина. Повече хора в Европа ще следят турския футбол и аз искам той да се развива на всички нива. Ако се налага да повишавам тон, за да защитавам клуба, няма да се замисля изобщо".