Метц е на път да си върне кандидатурата на един от градовете домакини на Европейското първенство през 2016 година във Франция. Градът бе елиминиран от кандидатите още през ноември 2009 година.

Наскоро обаче се разбра, че по всяка вероятност друг град от Източна Франция Нанси е на път да се откаже от домакинство през европейската надпревара през 2016 година. По този повод президентът на футболния клуб Метц Бернар Сьорен заяви:

"Ние подновихме нашата кандидатура когато Страсбург се отказа през юли 2010 година да бъде един от домакините на европейското  първенство. Нашият проект е все още в сила".

Според „Л'Екип" Метц има много големи шансове да стане един от градовете домакини на Европейското първенство във Франция през 2016 година. Причината е, че Нанси е на път да се откаже, а в Ланс нещата са неясни. И най-вече Метц може да се окаже единствения град от Източна Франция, който да домакинства на Европейското първенство.

Това ще бъде един реверанс към този живописен френски регион който бе напълно изолиран по време на световното първенство във Франция през 1998 година когато Нанси, Метц и Страсбург не бяха градове домакини на Мондиала.