Лионел Меси ще играе в Интер Маями. Аржентинският футболист е решил да продължи кариерата си в американския франчайз, след като е отхвърлил офертата от Саудитска Арабия, а е уведомил Барселона, че няма да се върне при "блаугранас", съобщава "The Athletic".

Въпреки взаимните опити на Барселона и самия играч да се разберат, очкаваното завръщане на легендарния аржентинец при каталунците няма да се случи.

Меси имаше само две възможни дестинации с оглед следващия сезон - Барселона или Интер Маями и решението му е да подпише с американския клуб.

Операцията за Меси далеч надхвърля франчайза във Флорида и включва цялата МЛС.

Според "The Athletic" Меси ще взима процент от приходите от продажбата на абонаментните карти на МЛС и процент от печалбите, които Адидас ще направи при пристигането на аржентинеца в МЛС.

Телевизионните права на МЛС са в ръцете на Apple. Компанията плати 2,5 милиарда долара на Американската лига за десетгодишен договор. Apple TV+ , между другото, обяви през последните дни, че ще излъчи документален сериал за победата на Меси на световното първенство в Катар с Аржентина . Връзката на Меси с Адидас също е добре известна, тъй като връзката му с германската марка датира от 2006 г.

Адидас облича всички екипи на МЛС(29) чрез договор за спонсорство, който подписа до 2030 г. на стойност 830 милиона евро.

Интер Маями дори определи дата за евентуален дебют на Меси с Интер Маями. Това ще бъде на 21 юли срещу Крус Асул в приятелски турнир, който ще се играе на стадион " DRV PNK" в Маями.

След като се пенсионира, Меси дори може да поеме процент от собствеността на Интер Маями.

Меси реши къде да продължи кариерата си

Меси реши къде да продължи кариерата си