Пред френския спортен ежедневник „Л'Екип" вратарят на националния отбор на Франция и на Лион Уго Льорис се върна към представянето на „петлите" и на инцидентите които съпътстваха националния отбор.

Обликът на „петлите"

„Имам чувството, че смесваме всичко. Да свързваме два или три отделни случая с отбора на Франция не е правилно, и това ме шокира. От спортно-технически план европейското първенството  не бе съвършено за нас. Само два мача бяха положителни за нашия тим. Загубата от Швеция наистина е трудно обяснима и още по-трудна за преглъщане.

По-скоро обаче трябва да преценим нашия състезателен път през последните две години. Изправихме се отново, класирахме се за европейското първенство. Направихме серия от 23 мача без загуба. А в момента сме на път да разрушим всичко.

И не е справедливо. Всяка една селекция има цикъл. А през този цикъл от две години ние прескочихме едно препятствие."

Сравненията с Мондиала през 2010

„Ама това сега няма нищо общо с тогава! В случая става въпрос за две различни ситуации. През 2010 година отборът приличаше на псевдо професионални играчи с всички съпътстващи събития тогава.

Извънфутболните последствия върху отбора бяха големи. Сега всички състезатели се раздадоха на сто процента както в тренировъчния процес, така и по време на мачовете."

Поведението на Самир Насри

„След като вкара гола на Англия Самир изрази някои свои неща. Те му донесоха може би допълнителни неприятности. По този начин той трябваше да покаже много повече на терена. Проблемът е, че Самир вече бе набелязан и това даде допълнително напрежение върху отбора макар и по непряк начин. Не съм този който трябва да каже дали това което той е направил е добро или лошо. Насри обаче има всички качества да върви нагоре. След мача с Испания се получи проблем между него и един журналист който му каза „чупи се".

Не коментирам  поведението на Насри. Между другото след това той се извини. Смятам обаче за неприемливо да се свързва поведението на националния отбор с този инцидент около Насри. Как може да се изтрие това което сме направили през тези две години? Отборът на Франция не заслужава това, както и голяма част от играчите също. Имаше такива като Матио Валбуена които изобщо не влязоха в игра, а други като Патрис Евра които изгубиха мястото си, и въпреки това бяха за пример на целия колектив. Те мислеха за националния тим през цялото време. Да се приравнява поведението на 23 футболисти с два инцидента е дълбоко несправедливо."

За нападките на Льорис към Менез по време на мача с Испания

„Да бъдем честни. Аз бях този който нападна Менез по време на мача с Испания. По време на мач нямаме време да си казваме нещо от сорта „моля те извини ме". Разменяме си остри думи, но това не пречи след мача да си стиснем ръцете и да продължим се уважаваме. Не искам да влизам в ролята на милия в цялата тази ситуация. Не помня какво точно съм му казал, нито пък той на мен. Ясно е, че сме се обидили взаимно. Но така става във всеки отбор по време на мач. След това може да седнем и да изпием по един чай. Но в никакъв случай това не може да го сторим в разгара на битката."

Ситуацията около Лоран Блан

„Изминалия път с Лоран Блан начело на националния отбор бе повече от положителен. Във футбола всеки има нужда от време и стабилност. Трябва да има продължителност. Днес всеки от нас е привърженик на философията на треньора Лоран Блан. Изборът за продължението на договора на Блан зависи от президента на футболната федерация, не от нас. Но ние футболистите сме за това Лоран Блан да продължи да бъде начело на националния отбор."