Португалският нападател Кристиано Роналдо смята, че историята на съперничеството с аржентинеца Лионел Меси е приключила.

"Не виждам нищо подобно, съперничеството приключи. Беше добро съревнование", каза Роналдо пред португалското издание "Рекорд".

Ван Гаал със скандално изказване: Всичко беше предумишлено, Меси трябваше да стане световен шампион

Ван Гаал със скандално изказване: Всичко беше предумишлено, Меси трябваше да стане световен шампион

Бившият селекционер на Нидерландия коментира титлата на Аржентина

"Който обича Кристиано, не трябва да мрази Меси или обратното. Това са двама добри или много добри играчи, те промениха историята на футбола и продължават да го правят. Ние сме уважавани по целия свят, това е най-важното нещо.

Той прави нещата по свой собствен начин, а аз по свой, независимо дали играем извън Европа или не. От това, което видях, той се справя добре и аз също се справям добре. Споделихме сцената в продължение на 15 години. Не казвам, че сме приятели, но сме колеги в професията и се уважаваме", добави играчът.

Роналдо е на 38 години, той е петкратен носител на Златната топка, но тази година за първи път от 20 години не попадна сред номинираните за отличието. На 2 септември Роналдо вкара 850-ия гол в официални мачове, с което държи рекорда по този показател. Второто място е за Меси (818), който от август 2023 г. играе за американския Интер Маями.