Лионел Меси и новото попълнение Луис Саурес ще водят Интер Маями и в предстоящия нов сезон в американската Мейджър Лийг Сокър. Очаква се лигата да привлече повече интерес от всякога в навечерието на 29-ия си сезон, който стартира тази нощ с мач между Интер Маями и Реал Солт Лейк във Форт Лодърдейл.

Не само, че осемкратният носител на Златната топка Меси е здрав за двубоя, но Суарес вероятно ще направи официалния си дебют след трансфера във Флорида от бразилския Гремио.

"Те са готови за игра", коментира старши треньорът на Интер Маями Тата Мартино по повод Меси и Суарес. "Ако се изисква да играят 90 минути, това ще бъде преценено според нуждите на тима", добави той.

Луис Суарес се превърна в последния бивш футболист на Барселона, който се присъедини към Интер Маями след Лионел Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба. "Това е страхотно, всичко е много позитивно. Когато дойдохме тук, заварихме нов треньор, футболисти и екип, които са изключителни. Като семейство. Отнасят се с нас много добре", каза Жорди Алба и добави: "За Луис, извън факта, че сме приятели, мога да кажа, че ще ни донесе много в атака, защото е чудесен играч."