Енергетик-БГУ (Минск) спечели дербито на третия кръг от първенството на Беларус. Лидерът в класирането се наложи над ФК Минск с 2:0 в мач с много голови положения и пропуски.

Футболистите в Никарагуа се страхуват да влизат в единоборства

Футболистите в Никарагуа се страхуват да влизат в единоборства

"Психически не си фокусиран върху случващото се на терена, постоянно мислиш дали съперникът не е заразен"

Алексей Носко откри резултата в 21-ата минута с премерен удар около точката за изпълнение на дузпа. Ясурбек Якшибоев оформи крайния резултат в 92-ата минута, като получи топката в дълбочина отляво и от много малък ъгъл преодоля Антон Шрамченко.

Срещата се проведе при слънчево време на игрището на Държавния университет, което е с изкуствено покритие.Зрителите на единствената трибуна се насладиха на равностойна и динамична игра, но домакините бяха по точни в завършващата фаза. Играчите на "гражданите" изпълниха цели 10 корнера в мача, но така и не стигнаха до гол.

Така Енергетик-БГУ е начело с пълен актив от 9 точки и голова разлика 6:1. ФК Минск е на трета позция с 6 точки и голова разлика 6:5.

След последния мач за днес, започващ в 18:00 часа, амбициозният тим на Ислоч може също да събере 9 точки при победа над Слуцк. От 16:00 часа играят ФК Витебск и ФК Смолевичи.