Московският клуб Локомотив продължи споразумението с нападателя Артьом Дзюба, съобщиха от пресслужбата на "железничарите". Споразумението е валидно до края на сезон 2023/24 с възможност за още една година.

"През зимата, когато поканихме Артьом в отбора, веднага се разбрахме с него и неговия представител, че ако задачите бъдат изпълнени, Локомотив ще бъде приоритетният избор за продължаване на кариерата му. В рамките на първоначалните договорки започнахме преговори за нов договор. Те преминаха бързо и с пълно разбирателство и от двете страни. Сега нашата обща цел е да върнем футболен клуб Локомотив на лидерска позиция", каза спортният директор на Локомотив Дмитрий Улянов.

Дзюба е на 34 години, подписа договор с Локомотив на 8 февруари. През този сезон нападателят изигра 11 мача за състава, като отбеляза 8 гола и направи 4 асистенции. През август 2022 г. Дзюба подписа договор с турския клуб Адана Демирспор, за който изигра 5 мача и отбеляза 1 гол. На 6 ноември Дзюба прекрати договора с турския отбор по взаимно съгласие на страните.

Преди това Артьом е играл за Спартак Москва, Томск Томск, Ростов, Зенит Санкт Петербург и Арсенал Тула. Като част от Зенит той стана четирикратен шампион на Русия, двукратен носител на купата и четирикратен носител на Суперкупата на страната.