Грандиозен расистки скандал разтърси ФК Копенхаген часове преди излитането им за София. Политикът Хайди Майли, която е заместник-председател на Консервативната партия, нарече капитана на датчаните Матиас Занка Иоргенсен "маймуна".

Повод за нейната атака станаха думите на датския национал, че ФК Копенхаген е гордостта на града. По този начин той опитва да жегне съперника Брьондби преди дербито през уикенда.

"Жалко, че феновете им няма да са на стадиона", допълва Занка, който визира две от големите фракции на "жълто-сините", които бойкотират срещата.

"Кой може да приеме маймуна на сериозно", написа Майли във Фейсбук. Потърсена от местните медии за скандала, Майли потвърди своите думи: "Аз просто седях и си мислех: "О, момче, но ти не знаеш много неща". И мога да гарантирам, че стоя зад всичко, което съм написала. Мразя Занка".

Лудогорец с по-скъп състав от този на ФК Копенхаген

Разликата между Лудогорец и ФК Копенхаген е точно 11 млн. евро

Още едно предимство за "орлите"

Председателят на Консервативната партия Гаде Кнудсен също коментира случилото се: "Какво да кажа? Това е частен разговор. А какво значи маймуна? Това е животно, което живее в Африка", каза той.