Броени месеци преди игрите в Пекин през 2008 година бъдещата олимпийска шампионка по гребане Румяна Нейкова разбира, че най-големият спортен форум ще бъде отменен.

Нулева година в спорта

Нулева година в спорта

Сега е моментът за преосмисляне на приоритетите

"Един журналист от столично радио ми се обади да ми каже новината, че Българския олимпийски комитет (БОК) е взел решение да не участваме на Игрите в Пекин. Само да ви кажа, че тази новина така ме потресе и в първия момент нищо не можех да кажа, замълчах, изтръпнаха ми краката и след това започнах да задавам въпроси на журналиста, при което той каза, че това е първоаприлска шега", сподели спомен Румяна Нейкова пред телевизия bTV.

Но, сега отлагането е реалност, а родните спортисти получават съвет от сърце от възможно най-походящия човек - последната олимпийска шампионка на България.

"Важното е, че пред вас наистина стои, че ще участвате, ще се готвите и ще имате шанса да участвате, независимо кога ще се проведе тази Олимпиада. Нашите спортисти да не губят вяра, да бъдат още по-мотивирани, още повече да имат желание за изява, да тренират и да мислят само за едно - да покажат своите най-добри резултати, тогава когато определят новата дата", мотивира българските спортисти Румяна Нейкова.