Организаторите на олимпийските игри в Лондон през 2012 година представиха снощи логото им. То представлява стилизирано 2012, олимпийските кръгове и думата „Лондон" в него.

Логото е струвало 400 000 лири, признаха от организационния комитет.
То предизвика буря от негодувание из Обединеното кралство. Още вчера бе пусната петиция за премахване на този знак на Игрите, под която се подписаха над 10 000 човека.

„Веднага сменете това смешно лого. То е направо ужасно - трудно за четене и разбиране, и по никакъв начин не се идентифицира с Лондон или Англия", се казва в петицията.

Лорд Себастиян Коу, който е шеф на комитета, защити странната картинка, като обяви, че това всъщност не е лого, а марка, която ще се популяризира в следващите 5 години и всички британци трябвало да работят за това. Премиерът на Великобритания Тони Блеър се опита да го защити, като каза, че символът на Лондон 2012 щял да вдъхнови хората „да направят позитивна промяна в своя живот".

Очаква се приходите от използване на олимпийското лого върху различни продукти и марки да достигнат до 600 милиона паунда.