Отново се развихри скандал с български щангисти. Упорито се понесе слух, че в Азербайджан вече са били шута на Янко Русев като старши треньор. Според оскъдната информация от Баку на заседание на местната федерация шефовете изразили недоволство от работата на петкратния световен и европейски първенец и олимпийски шампион. Вода му подлива друга звезда на родните щанги, Златан Ванев. Той избяга в каспийската република заедно с таланта Валентин Христов. Но още тогава се заговори, че ще измести Русев.

В историята бяха забъркани още Величко Чолаков, Иван Стоицов и Румяна Петкова, които уж заявили, че няма да се връщат в Азербайджан, ако не им предложат по-изгодни договори.

"Аз не се отказвам и никога не съм имал такива намерения. Вече имам билет и в петък се връщам. Азерите ни предлагат добри условия и са изпълнили 90% от обещаното. Не знам кой пуска тази слухове, но няма бунт на българските щангисти в Азербайджан", заяви за "Стандарт" Величко Чолаков. Исполинът от Смолян се е разбрал с азерите периодично да се прибира при семейството си. Той призна, че навлиза във форма и тежи нормалните си 160 кг. Харесва му местната кухня, подобна на турската, и пожела успех на колегите си тук. "Дано са избрали правилния път. Аз моя го поех към Азербайджан", допълни Величко. Треньорът Янко Русев не беше открит за коментар.