Финалистът за купа "Стенли" от миналия сезон Детройт се наложи над гостуващия Едмънтън с 5:4. С шестата си поредна победа възпитаниците на Майк Бабкок се изкачиха на шесто място в Западната конференция.

Бранителят Брад Стюърт донесе успеха на шампионите от 2008 година с гол 1:07 минута преди края, след като домакините пропиляха аванс от 4:0. Йохан Францен се отличи с гол и асистенция за Детройт, който има девет успеха в последните си десет мача в лигата. Андреас Лиля, Никлас Кронвал и Дрю Милър също се разписаха. Том Джилбърт вкара два пъти за гостите, но това не помогна.

Алексей Ковальов отбеляза решаващо попадение при числен превес 18 секунди преди края на продължението, а Отава надделя над домакина Вашингтон с 5:4. Джейсън Спеца се отличи с два гола и две асистенции за канадците, които регистрираха пети пореден успех. Александър Сьомин вкара два гола за столичани, които са лидери в НХЛ, но нямат победа в последните си три срещи. Звездата на домакините Александър Овечкин завърши с една асистенция и увеличи сметката си на 101 точки през сезона.

Хенрик Седин обаче остана най-резултатният играч по системата гол плюс пас, след като завърши с попадение и две асистенции при успеха на Ванкувър с 4:1 над гостуващия Финикс. Седин вече има 104 точки в кампанията.

Патрис Бержерон се разписа 18,3 секунди преди края на продължението, а Бостън победи домакина Ню Джърси с 1:0. Туука Раск отрази всичките 21 удара към вратата си и записа пети "шутаут" за сезона, а гостите продължават да държат важното осмо място на Изток с две точки аванс пред Атланта.

Рейнджърс спечели дербито на Ню Йорк срещу Айлендърс с 4:3. Вратарят Хенрик Лундквист отрази 25 шайби при третия успех в последните четири мача на тима си. Вини Поспал, Оли Йокинен, Мариан Габорик и Марк Стаал се разписаха на Рейнджърс, който е десети на Изток на 4 точки зад Бостън. За Айлендърс с две попадения се отличи Блейк Комо.

Рик Неш вкара два пъти и помогна на Кълъмбъс да се наложи над гостуващия Тампа Бей с 3:2. Алекс Стийн се отличи с два гола и асистенция при победата на Сейнт Луис над Чикаго с 4:2 като домакин. Гостите все още запазват втората си позиция на Запад, но имат три поредни поражения и общо седем в последните си девет мача.

Жонатан Берние отрази 34 шайби и записа първия си "шутаут" за сезона при успеха на Лос Анджелис над домакина Нешвил с 2:0. Скот Парс и Шон О'Донъл се разписаха за гостите, които прекъснаха серията си от четири последователни поражения.