Треньорът на Нефтохимик Людмил Киров коментира победата над Пирин (Благоевград). Бургазлии спечелиха с 2:1 на "Лазур", въпреки че около 20 минути играха с 9 човека след два червени картона.

"Лека-полека влизаме в ритъм. Беше въпрос на време да спечелим. Радвам се, че го направихме. За мнозина победата ни над Пирин може и да е изненада, но за мен не е.

Съставът ни вече е коренно различен с този преди аз да стана треньор на отбора. Искам да благодаря на ръководството, че това, което съм поставил като условия, е изпълнено.

Хората желаят тимът да остане в професионалния футбол. Нефтохимик си е марка, няма две мнения по тази тема и го доказахме. Мястото му не е при аматьорите. По отношение на финансирането и футболистите, които искам, всичко е изпълнено.

Обликът на отбора вече е съвсем различен. Това, което е по силите ми, и с оглед играчите, които имаме, съм убеден, че целта е изпълнима. Има доста мачове до края на първенството, въпреки че сега почиваме през кръг два пъти, но такава е програмата. Така трудно ще държим нужния ритъм", каза Киров пред "Тема: Спорт".

Девет от  Нефтохимик сразиха лидера Пирин

Девет от Нефтохимик сразиха лидера Пирин

"Шейховете" се наложиха с 2:1 над "орлетата"