Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов заяви, че "акулите" не подценяват никой съперник и се подготвят сериозно за втория мач от четвъртфиналната серия в Националната баскетболна лига срещу Левски, който е тази вечер в София.

Бургазлии спечелиха първия мач в зала "Бойчо Брънзов" със 73:59 и водят с 1-0 победи в серията, в която се играе до два успеха от три възможни срещи. Двубоят предстои от 18:00 часа в зала "Триадица". Ако се стигне до трети мач, той ще се проведе в Бургас на 3 май.

Ето какво каза Евтимов на брифинг в Пресклуб "България" по повод избирането му за треньор №1 на месец март, след като водения от него Черноморец спечели Купата на България по баскетбол :

"Благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Наистина съм много благодарен. Не очаквах това, защото моята треньорска кариера тепърва започна, но се радвам от нещата, които постигнахме тази година. Също искам да благодаря на Ивайло Славов и неговия син Марко Славов, които преди четири години ми дадоха тази възможност да съм начело на отбора на Черноморец без никакъв опит, тогава ми се довериха.

Ние никога не подценяваме абсолютно никой. Преди два дни, когато играхме с Левски спечелихме двубоя с 14 точки, а 14 точки в баскетбола не са малко. Ние сме по-класният отбор. Все пак разполагаме с четирима чужденци и по-класни българи. Просто ние не изиграхме един от най-добрите си мачове. Бяхме с нисък процент при успеваемостта при стрелбата, това е една от причините да вкараме само 73 точки.

Надявам се днес повечето от стрелбите да ги вкараме, но разберете баскетболът е игра на серии. Не мога да обещая, че всеки път моят отбор ще вкарва 90 или 100 точки. Има го навсякъде. Лоши мачове всеки може да изиграе. Тази година не мисля, че сме изиграли много лоши мачове. Те са твърде малко и когато сме губили мачовете, винаги е било най-много с 8 точки. Не подценяваме никой. Днес ще бъде много труден мач, но сме дошли в София да си свършим работата, защото все пак имаме амбиции и цели да играем полуфинал. Единственото нещо, за което мисля в момента е мачът с Левски и целта да ги отстраним и да продължим напред.

Винаги съм искал да представям Черноморец на най-високото ниво, което е възможно. Мисля, че всяка година вървим напред и имаме сериозно израстване. Тази година спечелихме Купата на България, което наистина е голям успех. В момента вървим нагоре и съм благодарен и на моите играчи. Един треньор е нищо без играчите. Те ни правят нас треньорите. Пожелавам на моите играчи да продължава да работят. Надявам се след един месец да станем шампиони на България. Искам опита, който съм натрупал да го предам на българските играчи да станат по-добри баскетболисти.

Искам да благодаря и на баща ми за това, че той присъства на турнира за Купата, защото не исках да го разочаровам. Неговото присъствие ме накара още повече да искам да спечелим Купата. Даже той си е резервирал билет да дойде да ме подкрепи, когато играем финал, но нека да стигнем до там."

"Акулите" схрускаха Спартак (Плевен) и спечелиха Купата на България за първи път от близо половин век

"Акулите" схрускаха Спартак (Плевен) и спечелиха Купата на България за първи път от близо половин век

Това е общо трети трофей от надпреварата за бургазлии