Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов отправи послание към баскетболистите на тима преди днешния четвърти мач от серията срещу Балкан от полуфиналите на Националната баскетболна лига. Той публикува стори със следния текст в профилите си в социалните мрежи:

"Плейофите не са за всеки. Някои играчи се поддават на напрежението, а други се превръщат в звезди. Някои не оцеляват, други пък намират начин да издържат. Плейофите са за състезатели от различен вид. Такива със специално ДНК. Хора, които не отговарят на това понятие. А ти какъв си? Покажи ми!".

Както е известно, след третия двубой, загубен от "акулите" със 79:82 в Ботевград, Евтимов заяви, че очаква от контузените му играчи - Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе, да превъзмогнат болежките и да играят. Сега ще кажа на контузените който може да се съблече и да помогне на съотборниците си. Болежки, молежки - или играеш, или не. Който няма желание, ще гледа мача отстрани. Трима са контузените - Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе. Те сами ще преценят дали искат да помогнат на отбора. Ние сме с гърбовете до стената. Няма какво да губим. Или печелим този мач, или сезонът свършва", каза Евтимов.

До момента Балкан води в серията е 2-1 победи и при победа тази вечер отново ще се класира за финала. Двубоят тази вечер е от 19:00 часа в "Арена Ботевград".

Черноморец изравни полуфиналната серия с Балкан

Черноморец изравни полуфиналната серия с Балкан

Така бургазлии изравниха резултата в серията на 1:1 победи