Нова победа в ББЛ записаха младите баскетболисти на ЦСКА. Воденият от Планимир Дафинов отбор е съставен изцяло от юноши, но се справя отлично във второто ниво на българския баскетбол срещу далеч по-опитни съперници и вече достигна трета позиция в класирането.

"Армейците" надделяха с 88:72 над Ботев Враца, като нито за миг не загубиха водачеството в резултата. На моменти разликата надхвърляше 20 точки, но след много смени в последните минути тя бе малко съкратена.

ЦСКА отново игра бърз и агресивен баскетбол, като елементите, в които младоците все още не успяват да достигнат желаното ниво са допуснатите близо 20 грешки и ниската ефективност при стрелбата за три точки - едва 25%.

С най-голям принос за успеха бе младият център Кристиян Челенков, който доминираше с 12 точки и 15 борби. Правещият отличен сезон Деян Лазаров отново бе най-резултатен - 24 точки, 9 борби и 6 завършващи подавания. За пореден път силен мач направи и Иван Димитров - 14 точки, 6 борби и 5 асистенции, а роденият през 2008 година гард Боян Кьосев се отчете с 10 точки и 6 асистенции. Всички те тренират с представителния отбор на "Червените" и вече записаха първи минути и точки при професионалистите.

Трябва да отбележим дебюта на още едно момче от шампионския набор 2008 - Борис Гидов. Той записа първите си две минути в лигата, като вкара 2 точки и грабна 4 борби.

Баскетболният ЦСКА развинти румънци

Баскетболният ЦСКА развинти румънци

"Червените" газят с 34 точки разлика