Спартак (Плевен) победи като домакин Рилски спортист с 85:81 (29:24, 14:18, 22:19, 20:20) в най-интересния мач от 30-ия кръг в Националната баскетболна лига.

Победата върна надеждите на Спартак, че може да завърши редовния сезон на второ място в класирането, докато носителят на Купата на България Черноморец Бургас вече си гарантира и на теория първото място два кръга преди края.

Седем точки на Родни Първис в заключителните 70 секунди се оказаха от решаващо значение за успеха на плевенчани. Америкънецът вкара тройка от върха за 79:76, а след това на два пъти вкара по два наказателни удара, за да оформи победата на плевенчани. Бившият играч на Орландо Меджик приключи мача със 17 точки, а най-резултатен за Спартак с 20 бе Цветомир Чернокожев. Плеймейкърът Алекс Ломакс добави още 12 точки.

За отбора на Рилски спортист, който на няколко пъти изравняваше в последната четвърт, но така и не успя да поведе, най-полезен с 16 точки бе Джоузеф Лоусън. Алън Арнет реализира 13, а капитанът Чавдар Костов завърши срещата с 12 точки.

Спартак (Плевен) измъкна драматична победа във Варна

Спартак (Плевен) измъкна драматична победа във Варна

След продължение