Росен Барчовски може да се завърне начело на националния отбор по баскетбол. След като Любомир Минчев се оттегли от поста, в последния месец в пространството се завъртяха няколко имена, които вече са обсъждани от ръководството на федерацията.

"Тема: Спорт" пише, че името му вече се е коментирало като опция и е много вероятно именно той да бъде посочен от Георги Глушков като приоритет във вторник, когато ще се събере Управителният съвет на федерацията. С фигурата на Росен Барчовски са свързани две от трите класирания на националите на европейски първенства в последните 25 години.

"Никой не е говорил с мен по този въпрос. Аз имам самочувствието да бъда треньор на националния отбор, класирал съм го на две Европейски първенства и смея да твърдя, че и на двете се представихме силно.

В момента не съм ангажиран с мъжки клубен отбор, така че бих могъл да се справя с тази задача, но никой не ме е потърсил. За мен раздвояването между мъжки отбор и националния тим е доста сложна задача. Това се отразява и поради тази причина имам самочувствието, че мога да се справя.

Не мога да кажа дали до вторник някой ще ме потърси по тази тема", заяви Барчовски.

Скръбна вест: Почина легендата Цвятко Барчовски

Скръбна вест: Почина легендата Цвятко Барчовски

Смъртта е застигнала 85-годишния славен спортист в Самоков