Рилски спортист спечели Купата на България за втори път в клубната си история, след като надигра Левски Лукойл с 89:80 (27:22, 17:23, 23:15, 22:20) в много интересен и оспорван финал във Велико Търново.

Самоковци показаха характер и желание в ключовите моменти, и водени от неостаряващия Йордан Бозов, както и от силната игра на чуждестранните си попълнения, нанесоха голям удар по реномето на своя опонент. 

Така малко повече от месец след идването на Лукойл като генерален спонсор на столичния тим, "сините" трябваше да преглътнат първи сериозен провал.

Йордан Бозов бе най-резултатен за триумфа на Рилски с 21 точки при почти перфектна стрелба - 6/6 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 6/7 от наказателната линия. 39-годишният гард добави 5 борби, 3 асистенции и понесе 6 нарушения за 27 игрови минути. Дерик Райт добави 19 точки за носителите на Купата, Шелдън Джитър вкара 14, Златин Георгиев остана с 12, а Евън Равънел направи силно включване от пейката с 14 точки, 6 борби и 3 асистенции.

Неманя Милошевич с 18 точки и Станимир Маринов с 15 вкараха най-много за Левски Лукойл, докато Христо Николов и Кийт Клантън добавиха 14 и 10. Павлин Иванов завърши с 12. "Сините" бяха подкрепяни горещо от своята вярна публика, но и това не им помогна да бъдат крайни победители в този дългоочакван финал.

Рилски спортист и Левски Лукойл се включват в каузата за Самуил

Рилски спортист и Левски Лукойл се включват в каузата за Самуил

"Това е смисълът на спорта"