Oтборът на Левски Лукойл сломи Берое с 98:68 в последния мач от 19-я кръг на НБЛ, като така очакваното дерби изобщо не се състоя. Това бе и най-убедителната победа на "сините" над старозагорци дотук, след като в първата среща помежду им и полуфинала за Купата те се наложиха с 19 точки, а в първото си домакинство биха отново, макар и само с 9.

В игра за Берое, освен Иван Лилов, който бе извън групата, на терена не влезе и Павел Маринов, докато за домакините не се включи Венцислав Петков.

Снимка 469750

Източник: LAP.bg

Равностойни бяха първите 5 минути на двубоя, преминали и в доста нервно темпо, с грешки и нарушения.

След серия от 9-0 на Левски, и повече от три минути без кош за Берое, разликата скочи, до двуцифрена в края на първия период - 24:11. След още четири минути без реализирана точка, старозагорци изостанаха сериозно, а дистанцията стана 23 точки.

"Сините" бяха безапелационни в нападение, като нанизаха 5 тройки за четвърт час и не спряха дотам. Две минути преди почивката те вече имаха в актива си 50 точки, а авансът подгони 30.

Все пак Берое успя да се посъвземе малко в атака и за разлика от първата четвърт, във втората отбеляза 20 точки, макар да допусна 31 в собствения си кош. Така почивката дойде при 55:31, със сериозна разлика в настроението на двата тима, и особено в успеваемостта им.

Играчи на Балкан и Левски начело на вота за Мача на звездите

Играчи на Балкан и Левски начело на вота за Мача на звездите

Сериозна активизация от Ямбол изкара старши треньора Тони Дечев първи в гласуването

Берое излезе доста по-концентрирано за второто полувреме, докато Левски тръгна отпуснато и старозагорци се върнаха в мача със серия от 12-0 за три минути.

Разликата, от 28 точки през втората четвърт, падна само до 12 в средата на третата. Отлично се включи в този момент за Левски Зейн Ноулс, който вкара 10 поредни точки за "сините" и преди края на частта отново двата тима бяха разделени от 20 точки - 71:51.

Снимка 469751

Източник: LAP.bg

Нищо не се промени в последната част, като домакините продължиха да бележат сравнително лесно и с пет минути до края и 24 аванс, не се виждаше начин за промяна.

Точно обратното, в последните две минути се стигна и до най-голямата разлика от 30 точки, а после и до 32.

Всички, влезли в игра за Левски, се разписаха в мача, докато от пейката на Берое дойдоха само 8 точки.

Снимка 469752

Източник: LAP.bg

Най-резултатен за успеха бе Зейн Ноулс с 18 точки, Данило Тасич завърши със 17 точки, Брандън Йънг добави 16 и 8 асистенции, Христо Захариев добави 11 точки, 8 асистенции и 7 борби, 10 вкара и Чавдар Костов.

Седариан Райнс вкара 21 за Берое, Александър Янев добави 15, а Остин Прайс - 12.