Любомир Киров пое треньорския пост в българския баскетболен клуб Рилски спортист, обявиха от отбора минути преди началото на днешния мач срещу Балкан. Той заменя на поста Младен Манойлович.

Помощник на Киров ще бъде бившият капитан на отбора Йордан Бозов.

"Поради лични причини досегашният треньор на Рилски спортист Младен Манойлович реши да се раздели с отбора, като на негово място застава Любомир Киров", съобщиха от тима от Самоков броени минути преди началото на двубоя с Балкан.

Чавдар Костов: Рилски спортист отново ще се бори за титлата

Чавдар Костов: Рилски спортист отново ще се бори за титлата

Капитанът на "скиорите" не е готов за пълноценни натоварвания

"Негов помощник ще бъде бившият капитан на Рилски спортист от преди няколко години Йордан Бозов, който в момента води юношите ни до 19 години".

Киров е роден на 5 октомври 1989 година в Самоков. През цялата си състезателна кариера е защитавал цветовете на Рилски спортист, като е преминал през всички възрастови групи на клуба. Той е завършил специалност "Треньор по баскетбол" към НСА "Васил Левски".

Киров е помощник в Рилски спортист от осем години. Той стартира треньорската си кариера като асистент на Людмил Хаджисотиров и двамата печелят заедно Купата на България три пъти и веднъж Суперкупата.