Юношата на баскетболния ЦСКА Васил Бачев се завръща при "червените" вече като професионалист, съобщиха от клуба за поредното си ново попълнение.

Опитният гард е висок 195 сантиметра и през изминалия сезон завърши средно с 13 точки и 4 асистенции в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

Старши треньорът на на ЦСКА Росен Барчовски изрази радостта си от трансфера на Бачев. "От една страна при нас идва един от най-добрите атакуващи гардове в България. Но има и емоционален момент, тъй като привличаме баскетболист, който е бил част от нашата школа", заяви Барчовски.

"Завръщам се в ЦСКА, защото това е клубът, в който тръгнах от дете. Винаги съм искал да бъда част от мъжкия отбор. Израснал съм, гледайки мачовете в пълната зала на "Българска армия" и съм си представял как играя пред тази невероятна публика", коментира Васил Бачев.

Националът не пропусна да изрази уважението си към бившия си отбор Академик Пловдив, за това, че му е дал шанс да се докаже преди 10 години. "Със сигурност без тях нямаше да съм това, което съм днес", благодарен е баскетболистът.

За новия сезон той си пожела всички в ЦСКА да са здрави, за да постигнат поставените високи цели. "Уверен съм, че ще надградя своята игра и ще изградим страхотен колектив", смята Васил Бачев.