Баскетболния Балкан (Ботевград) се похвали с ново попълнение на официалната си страница. Неговото име е Пол Джаксън. Висок е 188 см и е комбо-гард, т.е. може да играе както на позиция 1 - плеймейкър, така и на на позиция 2 - шутинг-гард. В колежанското първенство се състезава за тима на колежа Ийстърн Мичиган.

В Европа започва кариерата си в тима на Работнички Скопие, където има впечатляващите показатели от 23.8 точки - топреализатор на лигата, и 6.4 асистенции. След това преминава в полския Зельона гура, участник във ВТБ лигата, където изиграва 5 мача, и пак се връща в Работнички (Скопие).

През сезон 2022-2023 година има 10 мача с тима от столицата на Република Северна Македония, в които играе средно по 28 минути и регистрира показатели 16.4 точки, 4.6 асистенции и 2.4 борби. Най-резултатният му мач е бил срещу ТФТ Скопие, в който е отбелязал 34 точки, по 21 точки има срещу Струмица и Кожув, 19 срещу Куманово, по 17 срещу Феникс и Гостивар.

Той е четвъртото чуждестранно попълнение на балканци през сезона след Никос Дипларос (Гърция) и още един американец - Калвин Годфри, а също така и Мануел Суарес. В момента ботевградчани са на 2-о място в първенството на България с 16 победи и 4 загуби след 20 кръга.

БФБ с важно съобщение

БФБ с важно съобщение

Вижте какво съобщиха от федерацията