България загуби гостуването си на Франция с 53:77 в двубой от квалификациите за Мондиал 2019 в Китай. "Лъвовете" не успяха да спрат френската селекция по пътя към девети триумф в пресявките.

Първите седем точки в двубоя бяха на сметката на домакините, които в последствие поведоха с 3:11 след три минути и половина, принуждавайки Любомир Минчев да вземе таймаут. Серия от 11-2 донесе първата двуцифрена разлика на "петлите" за 18:30, а ново прекъсване на българския тим не донесе желания резултат и дистанцията набъбна до 15 точки - 22:37. Домакините запазиха разликата в своя полза, която прехвърли десетте точки с кош в последната секунда за 45:56 след 30 минути игра.

Шест поред за Франция дадоха на домакините аванс от 45:62 рано в четвъртата част. Шест минути преди сирената преднината на "сините" за първи път премина 20 точки - 47:68, след като играчите на Венсан Коле правеха каквото си пожелаят на бърза атака и в крайна сметка съвсем заслужено се поздравиха с успеха. България записа шестата си загуба в десет мача, отстъпвайки с 53:77.

Резервата Якуба Уатара завърши като най-резултатен за френския успех - 17 точки за едва 16 игрови минути. Матиа Лесор вкара 10 точки, а всички играчи от националния отбор на "петлите" вкараха поне по 2 точки.

Христо Захариев с 13 пункта и Станимир Маринов с 11 завършиха като топреализатори за България. Дебют с националния екип на 18-годишна възраст пък записа Цветомир Чернокожев.

Божидар Аврамов: Взехме си поуки и на почивката Минчев ни каза какво да направим

Аврамов: Взехме си поуки и на почивката Минчев ни каза какво да направим

"Победихме ги веднъж и ако играем както в първия мач срещу тях"