Капитанът на Левски Асен Великов говори преди финала за efbet Купата на България по баскетбол срещу ЦСКА. Ето какво каза лидерът на "сините" на пресконференцията преди сблъсъка, който е с нов начален час - утре от 18:00.

"Като състезател мога да кажа, че трудностите, които имахме в отбора, ни попречиха и с всяка изминала тренировка се опитвахме да израстваме. Имаме доста млади момчета, които все още не могат да получат кредит на изява, но се вижда, че всеки един от тях влиза със самочувствие и израства. Този сезон за Левски това е важното - да играе добър баскетбол и младите да се развиват. Намерихме нужната химия и колектив, за да изненадаме много хора. Освен че утре ще играем финал, ние сме в челото на класирането, което за нас е успех.

Димитър Ангелов: Надявам се да се получи хубав мач, този турнир трябва да стане традиция

Димитър Ангелов: Надявам се да се получи хубав мач, този турнир трябва да стане традиция

Старши треньорът на Левски заяви, че отборът му закономерно е достигнал до финал

Утре ще играем много освободено. Мачът е удоволствие за нас. Вътре в съблекалнята си мечтаехме за финал. Едва ли има отбор, който да идва обречен. Нашата цел сме я постигнали. Утрешният мач за нас ще е най-лесен от психическа гледна точка, защото ще сме освободени. Имаме своите шансове и се надявам всички фенове на Левски да дойдат в залата. Сигурен съм, че двата отбора ще покажем добър баскетбол. Дълги години наред не е имало толкова равностоен турнир. Благодаря на организаторите. За нас състезателите няма по-хубаво съоръжение в България, в което можем да играем. Откъм условия всичко е перфектно и се надявам утре двата тима да покажем спектакъл на хората. Ако можем да надминем зрелището от снощи, ще е чудесен завършек на Купата", заяви Великов.