Тази нощ отборът на Сакраменто Кингс се изправи за втори пореден път срещу състава на Ню Орлиънс Пеликанс. Двата тима играха само преди два дни, като тогава "пеликаните" записаха разгромна победа със 129:93, но тогава българското крило на "кралете" Александър Везенков не игра заради контузия.

Сега той се се завърна в състава на гостите, но нямаше особено голям принос в мача, а тимът му допусна ново поражение, този път със 112:117 (30:32, 20:32, 29:29, 33:24). Българинът прекара на паркета 10 минути, в които отбеляза 3 точки и направи 2 борби. Той бе с показатели 1/4 за три точки и 0/1 при стреблата за две.

Сакраменто търси доказан играч в НБА за позицията на Везенков

Сакраменто търси доказан играч в НБА за позицията на Везенков

Да е голяма звезда!

Ключова роля за успеха на домакините имаха двете големи звезди Зион Уилямсън и Брандън Инграм, които завършиха съответно с 25 и 23 точки. Още 15 за Пеликанс добави Йонас Валанчунас, а силно включване от пейката направи и Джордан Хоукинс с 13 точки. За гостите пък най-резултатен бе Ди'Арън Фокс с 26 точки, Домантас Сабонис добави още 23, а Харисън Барнс завърши с 22.

Така Сакраменто допусна втора поредна загуба, като вече е с актив от 8 победи и 6 поражения и заема 6-ото място в Западната конференция. За Ню Орлиънс пък това е втори пореден успех и тимът вече е с 8 победи и 7 загуби на 9-ото място на Запад.