Старши треньорът на Денвър Нъгетс Майкъл Малоун разкри с какво сърбинът Никола Йокич го кара да се гордее най-много. 51-годишният специалист работи с Йокич от 2015 година, когато и двамата се присъединиха към отбора от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

"Той никога не се промени", заяви Малоун по повод чисто човешките качества на сръбския баскетболист.

"Мисля, че всички сме свидетели на това как славата и богатството се отразяват на човек. Повечето хора стават различни. Понякога забравят от къде идват и кой им е помогнал да стигнат до позицията, в която са. Това е нещото, което наистина обичам в Никола - забравете за баскетбола, а просто като млад мъж, който е горд баща и съпруг. През цялата си кариера и успех в НБА, той все още е същия човек. Страхотен е в това отношение", коментира още треньорът на Денвър, цитиран от специализираното издание Eurohoops.net.

"Аз съм в лигата от доста време, а това е рядкост в нашия бизнес за суперзвезда или известна личност като цяло. Фактът, че Никола остана скромен човек, без егоизъм. Той просто е такъв. Не мога да го уважавам като човек повече от това, което изпитвам към него. Той никога не гледа назад, а предизвиква себе си това, което предстои. В началото той не беше този с най-много умения, но се разви и влезе в най-добрата форма на живота си", добави Майкъл Малоун.

"Това, което го мотивира са не индивидуалните отличия, а желанието му да бъде шампион", завърши Малуон, чийто тим вече се класира за финала на НБА този сезон.

Сакраменто позлатява Везенков

Сакраменто позлатява Везенков

Вижте каква ще бъде заплатата му