Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун похвали персонално Александър Везенков след победата със 124:123 срещу Голдън Стейт Уориърс. Българският национал влезе на паркета в края на третата част и поведе своите съотборници към знаменит обрат. В този момент "кралете" изоставаха с 16 точки, но Саша успя да неутрализира звездите на Уориърс, сред които и Стеф Къри.

"Ние винаги говорим за това, че трябва да бъдем готови във всеки момент. Днес имаше две момчета, които влязоха от пейката и се отличиха с важни изяви. Единият е Кион Елис, който наниза много важна тройка за нас, когато изпитвахме трудности в нападение, а освен това принуди Стеф Къри да работи здраво за точките си.

Той е стрелял 8/20 от игра, като тук говорим за бъдещ член на "Залата на славата". Кион го пазеше няколко минути и се справи добре.

Вторият, естествено, е Саша. Той беше извън ротацията за кратко, но днес влезе от пейката и вкара две ключови тройки. Също толкова важно е, че имаше три борби и два чадъра, като имаше решителен принос в защита.

Когато той е на терена, просто трябва да го пазиш, защото ако го оставиш да е сам, ще те накара да си платиш. Тези две момчета бяха на изключително високо ниво днес", каза Браун, след което сравни Везенков с аржентинеца Ману Джинобили и първата му година в Сан Антонио Спърс.

"При Саша това е част от процеса. Говорих си с него за това, че имах честта и удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили в първата му година в НБА. Той беше страхотен в Европа, но когато дойде тук, първо се опитахме да му дадем титулярна роля, но нещата не се получаваха и го оставяхме на скамейката.

Имаше някои мачове, в които той не играеше заради треньорски решения. Ману не се дореди до титулярно място в Сан Антонио за поне една година. Това е процес, при който треньорският щаб трябва да намери най-точния начин да разчита на някого, за да помага на отбора.

Казах на Саша: "Ей, ти знаеш как да играеш, имаш страхотно чувство към играта, няма да има случай, в който да ти кажа, че си взел лоша стрелба. Ти ще се превърнеш в един от най-добрите стрелци и трябва да стреляш. Ако играеш - супер, ако не - трябва да бъдеш готов и съм сигурен, че ще дадеш най-доброто от себе си", сподели още треньорът на Сакраменто Кингс.

Сакраменто и Александър Везенков стигнаха до впечатляващ обрат

Сакраменто и Александър Везенков стигнаха до впечатляващ обрат

"Кралете" заличиха пасив от 24 точки срещу Голдън Стейт