Четирима играчи бяха изгонени, след като едва не се стигна до сериозно сбиване по време на мача от НБА между Юта и Индиана.

Пейсърс спечелиха със 111:100 като гости, а всичко започна няколко минути преди края, когато Майлс Търнър направи чадър на Руди Гобер, след което французинът дръпна съперника си, който му отговори с блъскане в гърба.

Гобер хвана Търнър и опита да го събори на земята, след което в мелето се включиха Донован Мичъл и Джо Ингълс от домакините. В крайна сметка бързата намеса на съдиите и на техническите лица предотвратиха по-сериозни събития, въпреки че напрежението сериозно се вдигна.

Четиримата замесени в инцидента бяха изгонени, а след мача и двамата центрове обвиниха противника си за ескалирането на напрежението. Очаква се Лигата да наложи финансови санкции, а е възможно и по-тежко наказание.

Иначе Индиана нанесе първо домакинско поражение на Юта за сезона, след като Малкълм Брогдън реализира 30 точки, а Ти Джей Макконъл добави 21 от пейката. Пейсърс доминираха в борбите с 53-37 и запазиха контрола в последната четвърт, за да подобрят баланса си до 5-8. Джаз е с 8-4.

В другите два мача Торонто спечели със 115:109 гостуването си във Филаделфия след 32 точки на Фред Ван Влийт, а ЛА Клипърс записа 6-и пореден триумф след 112:109 срещу Маями.

Кевин Дюрант подписа нов многомилионен договор с Бруклин Нетс

Кевин Дюрант подписа нов многомилионен договор с Бруклин Нетс

Срокът на контракта е четири години