Синът на Шакил О'Нийл Шариф ще бъде на проби в Лос Анджелис Лейкърс, съобщи журналистът от "The Athletic" Йован Буха в Туитър.

22-годишният баскетболист, който играе на позиция център, вече е тестван в Милуоки и ще тренира с Кливланд, Атланта и Вашингтон.

Лос Анджелис Лейкърс нямат право на избор в Драфта на 23 юни. "Езерняците" може да купят или разменят драфт-пик, за да вземат О'Нийл. Също така клубът от Лос Анджелис може да подпише с баскетболист за периода на Лятната лига и след това да сключи договор с него, ако той не бъде избран в драфта.

Миналия сезон Шариф О'Нийл игра в колежанското първенство за университета на Луизиана, където записа средно по 2.9 точки в 9.0 минути в 14 мача.

Шакил О'Нийл играеше за Лейкърс от 1996 до 2004 година. Той е четирикратен шампион в НБА, 15-кратен участник в Мача на звездите, най-полезен играч в НБА (2000), МВП на финалите (2000-2002), олимпийски шампион Атланта 1996 и световен първенец 1994-а с отбора на САЩ. През 2016 година О'Нийл влезе в Залата на славата на НБА, акцентира БТА.

Леброн Джеймс: Искам да притежавам отбор от НБА във Вегас

Леброн Джеймс: Искам да притежавам отбор от НБА във Вегас

Ще се случи ли?