Юношеският национален отбор на България (до 19 години) претърпя втора загуба в група 6 на Европейските квалификации, отстъпвайки с 0:1 на Черна гора. Така след втората си загуба в квалификациите и то от единствения отбор, който можем да задминем в точките, нашите отпадат още в първия кръг.

В другата среща от групата Република Ирландия и Босна и Херцеговина завършиха 1:1 и имат по 4 точки. Черна гора има 3, а нашите са без актив. Напред продължават първите два отбора от всяка група, както и най-добрият трети отбор от всичките 13 потока.

Единственото попадение за гостите от Черна гора вкара Матия Кривокапич в 62-ата минута, а тимът им завърши с 10 души след втори жълт картон на Боян Аджич четвърт час преди края.

В сравнение с мача срещу Босна и Херцеговина селекционерът Ангел Стойков направи доста промени, вкара нови лица, но желаният ефект липсваше. Единствено началото беше обнажедаващо.

В първите 15 минути отборът на България пропусна три много добри възможности. Първата беше още в 46-ата секунда, но Сораков не успя да нанесе точен удар. След тона при центриране от корнер в 10-ата минута на Валентин Николов топката мина през цялата вратарска зона, но никой от нашите не я бутна в мрежата. Никола Илиев пропусна третата възможност в 15-ата, след като Сораков го изведе по диагонал, но нападателят на Интер (Милано) не успя да провре топката.

Малко след това и черногорците имаха ситуация заради грешка на нашата защита, но в последния момент топката беше изчистена в корнер.

Нашите започнаха по-активно второто полувреме, но в 55-ата минута се отърваха от попадение във вратата на Андонов. Огнен Бакич центрира от корнер, Андрей Байович от 4 метра насочи топката към вратата, тя кацна до страничната греда, а там с гола се размина Кривокапич.

В 62-ата минута черногорците се възползваха от импулса в играта си, Мартин Христов не успя да изчисти топката и тя попадна във Матия Кривокапич, който с изстрел от границата на наказателното поле прати топката на вратаря Андонов.

В 75-ата минута гостите от Черна гора останаха с 10 души на терена, след като съдията от Норвегия извади втори жълт картон и съвкупно червен на Боян Аджич. Десният бранител на черногорците изблъска доста грубо Мирослав Маринов и си заслужи изгонването.

До края на мача нашите опитаха да натиснат и да пренесат събитията пред вратата на Черна гора, но до решаващ удар поне да ни осигури равенство и точка не се стигна.

Състав на България: Иван Андонов, Мартин Стойчев, Мартин Георгиев, Мартин Христов, Велислав Боев, Стоян Стоичков (67- Йоан Борносузов), Панайот Пасков, Валентин Николов (63- Мирослав Маринов), Никола Илиев (63- Пламен Цончев), Мартин Сораков, Стелиян Добрев

Главен съдия: Кай Ерик Стеен (Норвегия)

жълти картони: Валентин Николов (България), Андрей Байович, Боян Аджич (Черна гора)

Червен картон: Боян Аджич (Черна гора)- 75-а минута

Играчи на Интер, Фиорентина, Твенте са национали на България до 19 години

Играчи на Интер, Фиорентина, Твенте са национали на България до 19 години

Вижте пълния списък