Селекционерът на българския национален отбор Явен Петров заяви, че очаква тежък мач срещу Литва. Двата отбора се изправят един срещу друг утре в квалификационна среща за Мондиал 2022.

"Преди всичко останало искам да пожелая бързо оздравяване на Жоро Шейтанов и Георги Костадинов и скоро да сме отново заедно. Ние вчера тренирахме на изкуствения терен, не е перфектен, но ще се постараем да се приспособим по най-добрия начин към него и да покажем това, което можем.

Повечето от нашите играчи са израснали по такива терени и се надявам да си припомнят как са били изграждани на такива терени и да се приспособят бързо.

Самочувствието идва с добри резултати и това е нашето желание - да вземем позитивен резултат. Литовците ще излязат със страхотна мотивация. Не подхождаме високомерно, не ни чака лек мач. Трябва да сме здраво стъпили на земята. Трябва да играем за победа, независимо срещу кого.

Ние вярваме в качествата на всички момчета и независимо на кого се даде шанс, се надявам да го оправдае. Не се притеснявам, че имаме нови вратари в сравнение с предния цикъл. Който и да застане, вярвам, че ще се справи.

Ние няма да се оправдаваме с нищо. В момента градим нещо ново и ще си потърсим шансовете. Няма значение как ще се развие мачът, ние ще опитаме да поддържаме нашето ниво", каза Петров.

Димитър Илиев: Естествено, че вече би трябвало да сме по-уврени срещу Литва

Димитър Илиев: Естествено, че вече би трябвало да сме по-уврени срещу Литва

Вярвам, че сме по-опасен отбор от тях, коментира футболистът