Селекционерът на националния отбор на България - Ясен Петров даде пресконференция преди втория мач на "лъвовете" от третото издание на Лигата на нациите. Утре съперник на "трикольорите" ще бъде Грузия.

"Имаме двама човека с проблеми. Днес ще видим докъде върви възстановяването им. От мача със Северна Македония няма нови с травми. Има хора, които не са играли за своите отбори в последно време и при всички положения ще направим промени, за да можем да извлечем максимума от кадрите, с които разполагаме.

Уважаваме отборът на Грузия, но нашата цел е да победим. Наясно сме с това, че ще бъде съвсем различен двубой. Разузнали сме детайлно и се надяваме утре да реагираме по много по-добър начин от мача със Северна Македония.

"Видяхме се, обядвахме, говорихме за футбол. Президентът има право да се срещне с всички нас. Не ме вълнува какво пише в пресата и по сайтовете. Ние година и половина се опитваме да подмладяваме този отбор и да имаме ядро. Този отбор има бъдеще и съм убеден, че това, което сме направили, ще има резултат. Аз не се притеснявам, през живота си съм видял всичко.

Думата фаворит започна да се размива. Вчерашните домакински загуби на Франция от Дания и на Хърватия от Австрия в Лигата на нациите го показаха. Футболът стана една много изравнена игра. Когато фаворизирате някого, това е опасна клопка. Ние искаме да победим. Няма значение срещу кого играем, трябва да се опитаме да победим", завърши Ясен Петров.

Ясен Петров ще бъде уволнен, ако се провалим срещу Грузия

Ясен Петров ще бъде уволнен, ако се провалим срещу Грузия

Столът на селекционера се клати