Националният селекционер Ясен Петров коментира очакванията си за утрешната квалификация със Северна Ирландия след загубата от Литва с 1:3.

"Не е лесно след такъв мач да вдигнеш отбора, защото разочарованието беше голямо. Животът обаче продължава и трябва да сме позитивни", сподели Петров.

"Утре трябва да покажем друго лице и да не повтаряме грешките си - направихме много груби грешки за пръв път от доста време", добави той.

Снимка 549874

Източник: LAP.bg

"Ние винаги правим ротации. Ще излезем по различен начин и имаме идея. Ще излезем в различен състав. Не мога да споделя какъв ще е начинът, но се надявам да проработи планът. Допуснах грешки срещу Литва. Искахме да победим при 1:1, но не проработи. Вие ме познавате и знаете, че можех да затворя мача, но искахме успеха. Имаше два психологически моменти - при пропусната дузпа и при изравнителния гол. Ако смятате, че е грешка, че искахме да победи, то го приемам. Това е целта обаче - да побеждаваме", продължи националният селекционер.

"Имахме анализ на грешките срещу Литва. Искам да приключа с темата за Конгреса. Имам позиция, но сега гледам само представянето на отбора. Всичко, което се пише, влияе на футболистите. Надявам се утре да са силни и да покажат една добра игра."

Фурнаджиев: Всички делегати са получили картите си

Фурнаджиев: Всички делегати са получили картите си

Вижте мнението му

"Ние горе-долу изградихме ядро. Повикахме и още един играч сега. Имаме наказани и контузени играчи, които са основни. Ние обаче разчитаме на всички хора в отбора. Ще направим много ротации и ще изглеждаме по различен начин и се надявам това да доведе до успех".

"Истина е, че Илиев тежко преживя пропуснатата дузпа. Ние сме хора обаче и той има изцяло подкрепата ми. Имаше интерпретации с думите ми. Указанията ми бяха, че ако върнем ранен гол имаме шанс да обърнем. Казах, че всеки може да пропусне дузпа. Утре може някой друг да изпълни дузпа и да пропусне. Димитър се нагърби и пропусна. Футболът е такъв. Във футбола трябва да има и прошка. Това е част от футболната игра. В интерес на истината обаче той преживя ситуацията доста тежко".

Снимка 549873

Източник: LAP.bg

"Имаме ядро от играчи, на които вярваме. Съжалявам за загубата, но ние искахме да спечелим. Това беше ключът. Това е част от пътя. Изграждаме отбор, в който има доста млади играчи. Утре ще дебютира още един играч, който до момента не е играл. Пожелавам успех на всички, дано зарадваме хората с представяне и игра. Трябва да се изправим, нищо не се е случило чак толкова. Имаме нужда от търпение, защото изграждането на нов отбор е сложен процес. Оттам насетне вдъхваме увереност на нашите футболисти, защото и аз не обичам да губя".

"Имам чувството, че преди тръгването за Литва ни връхлетяха доста проблеми. Шейтанов има здравословни проблеми, които не искам да коментирам. Това са лични неща. Тежки моменти са, но той е част от нашия екип и сме си много предани. Пожелавам му бързо да си оправи здравословните проблеми бързо. Северна Ирландия е стойностен отбор и ни чака много тежка битка", каза още Ясен Петров.